Het wordt in winkels tegenwoordig steeds gangbaarder om contant geld te verwerken in een contant betaalsysteem, een ‘cash management system’. Alhoewel deze ontwikkeling al langer gaande is, heeft het zeker extra kracht gekregen ten tijde van de coronapandemie. Een contant betaalsysteem betekent dat de verwerking van contanten bij transacties via een machine verloopt, in plaats van via de handen van een verkoper. De voordelen van een dergelijk systeem lichten we hieronder toe.

Geen kasverschillen.

Kasverschillen komen voort uit fouten die gebruikers maken met de afhandeling van contanten tijdens een transactie, zoals het teruggeven van een verkeerd bedrag als wisselgeld. Alhoewel dit niet per se fijn is voor een onderneming, is het begrijpelijk dat het wel eens fout gaat. Mensen zouden geen mensen zijn als ze geen fouten zouden maken. Dit is echter anders met een contant betaalsysteem. Een dergelijke machine die toegespitst is op contante geldafhandeling elimineert potentiële kasverschillen, omdat de fouten die voortkomen uit menselijke handelingen wegvallen. Daarnaast is een gebruikelijke functie van een contant betaalsysteem het controleren van geld op authenticiteit. Op deze manier worden valse briefjes worden er zo uitgepikt.

Afdekking van geld.

Een ander voordeel van een contant betaalsysteem is dat er naast de betaling zelf geen contanten meer in zicht zijn. Verdiend geld wordt opgeslagen in de machine, tot het tijd is om de machine te legen. Afgezien van het legen van de machine, zijn de contanten dus altijd afgedekt en beschermd. Alhoewel er in theorie nog altijd onverwachte dingen kunnen plaatsvinden, wordt de mogelijkheid tot stelen met een contant betaalsysteem flink gereduceerd.

 

Verbeterde hygiëne.

Ook betekent het gebruik van een contant betaalsysteem een verbetering van de hygiëne. Bij contant geld worden bacteriën verzameld doordat het doorgegeven wordt van de ene hand naar de andere. Zeker in de hoogtijdagen van de coronapandemie is duidelijk gebleken wat de toegevoegde waarde kan zijn van een goede hygiëne. Het doorgeven van bacteriën tussen mensen is iets wat in een ideaal geval geminimaliseerd wordt.

 

Ons advies.

Wij bij SNL hebben al jarenlange ervaring met de contante betaalsystemen van Cikam. Het bedrijf biedt meerdere type betaalsystemen aan voor contante geldafhandeling die naar wens ingezet kunnen worden in een scenario waar specifieke karakteristieken vragen om een specifieke oplossing. Zeker in een coffeeshop, waar relatief veel gewerkt wordt met contant geld, kan een contant betaalsysteem de onderneming veel zorgen wegnemen. Cikam staat te springen om meer informatie te verstrekken aan geïnteresseerden, dus deins niet om contact op te nemen. Dat kan via deze link.

Wie zijn wij?

Software Support Nederland is al jaren een voorloper in automatisering binnen de Nederlandse cannabismarkt. Dit proberen we te bewerkstelligen door complexe vraagstukken uit het veld te vangen en oplossen aan de hand van moderne software. Onze betrokkenheid bij de markt komt voor een groot deel voort uit de unieke en gewichtige maatschappelijke positie die cannabis inneemt in de Nederlandse samenleving.

Kennismaking

Heeft u interesse in onze expertise in de Nederlandse cannabismarkt?